
«طرح پژوهانه»، بستری برای حمایت از پژوهشگران برتر ارتباطات و فناوری اطلاعات
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به رویکرد مسئلهمحور این نهاد در حوزه پژوهش، از تداوم و توسعه حمایتهای هدفمند از پژوهشگران، دانشگاهیان و نخبگان علمی کشور برای حل مسائل اولویتدار حوزه ICT در قالب طرح پژوهانه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ لیلا محمدی، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اعلام این خبر، گفت: این طرح با هدف حمایت نظاممند از پژوهشگران، اعضای هیاتعلمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشور، بهویژه در حوزههای کلیدی فناوری ارتباطات و اطلاعات، طراحی شده و بهعنوان یکی از برنامههای اولویتدار پژوهشگاه در دولت جدید به اجرا درمیآید.
وی با تأکید بر جایگاه پژوهشگاه بهعنوان بازوی علمی و پژوهشی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، افزود: مطابق بند ۵ اساسنامه پژوهشگاه و تکالیف مندرج در ماده ۸ آییننامه حمایت از تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین، این طرح در ادامه رویکرد مسئلهمحور پژوهشگاه تعریف شده و با هدف حل مسائل ملی و توسعه دانش و فناوری بومی به اجرا گذاشته میشود.
محمدی با اشاره به اینکه طرح پژوهانه شامل سه بخش اصلی است، تصریح کرد: حمایت از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی در حوزههای اولویتدار، فرصت مطالعاتی اعضای هیئتعلمی دانشگاهها در صنعت و گرنت پژوهشی برای پژوهشگران دوره پسادکتری است که این طرح از مردادماه آغاز شده و با ورود به دولت چهاردهم، بهصورت ساختارمند و با دامنهای وسیعتر ادامه خواهد یافت.
«سرباز نخبه» یکی از بخش های مهم طرح پژوهانه
او با اشاره به اقدامات پیشین پژوهشگاه در زمینه حمایتهای پژوهشی، افزود: در فراخوانهای پیشین، بیش از ۱۰۰ عنوان پایاننامه و طرح پژوهشی از ۲۲ دانشگاه برتر کشور مورد حمایت قرار گرفتهاند و اکنون با تکیه بر تجربیات این مراحل، وارد دورهای نو در حمایت از نخبگان علمی شدهایم.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، یکی از بخشهای مهم طرح پژوهانه را حمایت از «سرباز نخبه» و «محقق وظیفه» ( کسرخدمت) در قالب انجام پروژههای پژوهشی، عنوان کرد و گفت: در این زمینه پژوهشگاه با بنیاد نخبگان ستاد کل نیروهای مسلح تفاهم نامه ای منعقد و مبادله کرده است که مطابق آن و بر اساس ظرفیت اعطا شده، امکان جذب «سرباز نخبه» و «محقق وظیفه» در رشته هایی مانند مهندسی برق (تمامی گرایش ها)، مهندسی کامپیوتر (تمامی گرایش ها با اولویت هوش مصنوعی) علوم کامپیوتر، مهندسی و مدیریت فناوری اطلاعات و امنیت سایبری در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا را دارد.
وی افزود: متقاضیان می توانند بعد از کسب شرایط احراز نخبگی از بنیاد ملی نخبگان، نسبت به همکاری و گذراندن دوران خدمت خود با اشتغال در پروژه های تحقیقاتی پژوهشگاه که به موضوعات اولویت دار حوزه فاوا در سطح ملی و وزارت می پردازد اقدام کنند.
محمدی با بیان اینکه« سربازان پس از طی مراحل اداری و با نامه آغاز به کار از سمت ستاد کل نیروهای مسلح ، فعالیت خود را در یکی از پژوهشکدهها یا مراکز پژوهشگاه آغاز میکنند» تصریح کرد: تاکنون ۴۵ سرباز نخبه در پژوهشگاه از طرحهای خود دفاع کردهاند و در حال حاضر نیز حدود 30 سرباز نخبه دیگر در حال انجام پروژههای پژوهشی هستند.
شکل گیری هسته های فناوری توانمند یکی از اهداف طرح پژوهانه
وی با اشاره به تمرکز بر ایجاد پیوند مؤثر میان دانشگاه و صنعت به عنوان یکی از اهداف بلند مدت این طرح، افزود: تجاریسازی نتایج پژوهشها و شکلگیری هستههای فناور توانمند از دیگر اهداف این طرح است که پژوهشگاه بدینوسیله و با بهرهگیری از زیرساختهای آزمایشگاهی و پژوهشی خود، بستری مناسب برای رشد، توسعه و تثبیت ایدههای نو فراهم می کند.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر نقش حمایتی این نهاد در توسعه فناوری کشور، ادامه داد: ما در این پژوهشگاه با شناسایی مسائل کلیدی حوزه ICT و حمایت هدفمند از تیمهای پژوهشی و فناور، بستر لازم برای تولید محصولات دانشبنیان و استقرار آنها در پارک فاوا و منطقه ویژه پیام را فراهم میکنیم.
وی به ظرفیتهای آزمایشگاهی و زیرساختی پژوهشگاه اشاره کرد و گفت: پژوهشگاه به واسطه برخورداری از آزمایشگاههای مرجع، مرکز داده و شبکه تخصصی پژوهش، قادر است تیمهای نوآور را شناسایی و با فراهم آوردن امکانات لازم، آنان را در مسیر توسعه راهکار، تولید نمونه اولیه، ثبت اختراع و تجاریسازی محصولات همراهی کند و این حمایتها تا استقرار تیمها در پارک فاوا و منطقه ویژه پیام و بهرهمندی از حمایتهای بعدی ادامه خواهد داشت.