دولت ها بایستی با یک نگاه آینده پژوهانه به روندهای جهانی، جایگاه کشور را در سی سال آینده ترسیم کنند

سرلشکر رحیم صفوی در بازدید از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات:

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سردار سرلشگر دکتر رحیم صفوی، در دیداری که در جمع مدیران و محققین این پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام گرفت، سردار رحیم صفوی با اشاره به روندهای تغییر و تحولات جهانی و لزوم آینده پژوهی گفت: جهان کنونی با سرعتی بالا در حال تغییر و تحول است و بشریت تا سی سال آینده با جهانی جایگزین روبرو خواهد شد و بایستی برای دنیای جدید جایگاه ایران را تعریف کنیم.

سرلشکر رحیم صفوی در ادامه با تبیین روندهای کلان تغییرات جهانی گفت: بر اساس پیش بینی ها، تا سال ۲۰۵۰ میلادی جمعیت جهان به حدود نه میلیارد و هشتصد میلیون نفر خواهد رسید، جمعیت شهر نشین بالای ۷۵ درصد جمعیت جهان را شکل می دهند و پیشرفت فناوری‎های نوین در حل مشکلات جمعیت تاثیر شگرفی ایفا خواهد کرد.

وی ادامه داد: با کاهش نسبی فقر و گسترش طبقه متوسط در جهان و گسترش دستاوردهای آموزشی و استفاده همگانی از ارتباطات و فناوری‏های  جدید، خصوصا در زمینه های تولید و ساخت در همه عرصه ها، افراد بشر قدرتمند می شوند .

سرلشکر رحیم صفوی با اشاره به توسعه فناوری‏های نوین مبتنی بر فناوری‏های فضایی و حضور در فضا به عنوان یکی از روندهای کلان تغییرات جهانی افزود: ایران بایستی در فضا حضور موثری داشته  باشد و امسال چندین ماهواره با کاربردهای مختلف به فضا پرتاب کند و نیروهای مسلح می توانند در این حوزه پیشتاز باشند.

سرلشکر رحیم صفوی تغییرات بنیادین در جایجایی قدرت را یکی دیگر از روندهای کلان تغییرات جهانی دانست و اضافه کرد: به نظر اکثر صاحب نظران ژئوپلیتیک حوزه های روابط بین الملل و علوم سیاسی، در قرن حاضر جابه‎جایی قدرت از غرب عالم به شرق عالم به آرامی در حال شکل گرفتن است و مبانی قدرت عبارتست از: اقتصاد، فرهنگ و علوم و فناوری‎های جدید و جغرافیا. جهان کنونی شاهد چند قطبی شدن قدرت خواهد  بود که یکی از قدرت های  مطرح جهان فعلی قدرت آسیا مرکب از چین، هند، ژاپن و روسیه است و از سوی دیگر بروز و ظهور قدرت جدید جهان اسلام با توجه به توانمندیهای فرهنگی و تمدنی و اقتصاد مبتنی بر انرژی فسیلی و قدرت فناوری و جمعیت و جغرافیای به هم پیوسته از اقیانوس اطلس تا اقیانوس آرام حتمی و قطعی است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای در غرب آسیا لازم است بر مبانی قدرت چهارگانه فوق روابط خودش را با قدرت های آسیایی و کشورهای پیرامونی یعنی ۱۵ کشور همسایه و کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی مشخص کند.

مشاور عالی مقام معظم رهبری قدرت گیری شرکت های بزرگ اقتصادی را یکی دیگر از روندهای تغیرات قدرت جهانی دانست و گفت: با پیشرفت محیر العقول فناوری نوین، بازیگران غیر دولتی و شرکت های بزرگ اقتصادی احتمالا سردمدار رویارویی با دولت ها خواهند بود.

این استاد دانشگاه با بیان لزوم برنامه ریزی کلان و بلند مدت و تبیین جایگاه کشور در قدرت جهانی طی سی سال آینده گفت: بنظر می رسد کشور و ملت عزیز ما و دولتها بایستی برنامه سی سال آینده خود را مشخص کنند و دولت ها بایستی با یک نگاه آینده پژوهانه به روندهای جهانی  جایگاه کشور را در سی سال آینده ترسیم کنند، یکی از این حوزه ها حوزه فناوری‎های نوین است که بایستی جایگاه کشور در این حوزه مشخص شود.

وی ادامه داد: دولت آینده بایستی سند راهبردی جامع شامل تمام حوزه های علمی – فناوری را در برنامه بگنجاند. تا سی سال آینده احتمالا جمعیت کشور با همین نرخ رشد به حدود  یکصد میلیون نفر نزدیک خواهد شد و جمعیت شهر نشین ما به بالای ۷۰ درصد خواهد رسید، تامین نیازهای اساسی این جمعیت از غذا – پوشاک، آب و مسکن و بهداشت و اشتغال و ... برای دولت مردان آینده یک اصل است.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی  در ادامه به زمینه های همکاری بین پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در پی عقد تفاهم نامه همکاری های علمی و پژوهشی که قبلا به امضاء رسیده بود پرداخت.

شایان ذکر است سرلشگر رحیم صفوی بازدیدی از پژوهشکده ها و آزمایشگاه های پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات من جمله آزمایشگاه سنجش EIRP وسایل برد کوتاه، امنیت و مرکز داده و ... داشته و با دستاوردهای علمی پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات آشنا شدند. همچنین در این دیدار دکتر یزدانیان گزارشی از فعالیت های اخیر پژوهشگاه از جمله مخابرات ماهواره، پروژه ذائقه سنجی، هوش مصنوعی، ابررایانه سیمرغ و سامانه پیش بینی کرونا و ...   ارائه کردند.

گفتني است تفاهم نامه همکاری های علمی و پژوهشی، پیشتر فی مابین پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با هدف هم‌افزايي در پيشبرد مأموريت‌ها و وظايف علمي- پژوهشي منعقد گردیده بود.

در این دیدار بر ارتقاي بهره‌وري و بهره‌برداري علمي و پژوهشي از طريق به اشتراك‌گذاري تجارب و دستاوردها و برقراري تعامل و همكاري پژوهشي مؤثر در حوزه‌هاي تخصصي بين دو مجموعه همچنین طراحي و اجراي پروژه­هاي تحقيقاتي در سطوح راهبردي، بهره‌برداري و استفادة مشترك از بانك­هاي اطلاعات علمي چاپي و ديجيتال، بهره­گيري مشترك از سرمايه انساني علمي و پژوهشي، همكاري در فرايندهاي علمي و پژوهشي و نیز همكاري و مشاركت در برگزاري فعاليت‌هاي مشترك فرهنگي، كارگاه‌هاي آموزشي، نشست و همايش‌هاي تخصصي و توليد آثار علمي- پژوهشي تاکید گردید.

درج دیدگاه

سوال امنیتی
این بخش به منظور جلوگیری از ورود هرزنامه در نظر گرفته شده است. لطفاً آن را تکمیل نمایید.
Image CAPTCHA
کد امنیتی (captcha)