جایگاه رویکرد جمع سپاری برای حل مسائل علم و فناوری
جمع سپاری را می توان یک الگوی کسب وکار مبتنی بر وب دانست که در سالهای اخیر از سوی سازمانهای بسیاری مورد توجه قرارگرفتهاست. در جمع سپاری به واسطه یک فراخوان عمومی از تعداد زیادی از افراد فعال در بستر وب برای کسب راه حلهای نوآورانه و یا حل فعالیتهایی که میتوان آنها را به ریزفعالیتها شکست کمک گرفته میشود. یکی از کاربردهای مهم جمع سپاری استفاده از آن در حل مسائل علم و فناوری است.
در این گزارش ضمن تشریح مفهوم جمعسپاری به صورت عام به مباحث زیر پرداخته شود:
- انواع مدلهای جمع سپاری: جمعسپاری معمولاً مدلهای مختلفی دارد که مهمترین آنها عبارتند از هوش جمعی، جمع سازی، نظرسنجی گروهی و تأمین مالی جمعی.
- انواع مسائل جمع سپاری: معمولا دو پارامتر اساسی در دستهبندی مسائل مهم است. اولین پارامتر همگن یا ناهمگن بودن تخصص افراد است و دومین پارامتر این است که نتایج حاصل از جمع سپاری به طور مستقل ارزش دارد یا نتایج به صورت تجمیعی، ارزش جدیدی را ایجاد کنند. از ترکیب حالتهای مختلف این دو پارامتر چهار نوع مسئله بوجود میآید که عبارتند از:
- نیروی کار همگن- نتایج مستقل: نطرسنجی جمعی
- نیروی کار همگن- نتایج تجمیعی: ایجاد جمعی
- نیروی کار غیرهمگن- نتایج مستقل: پردازش جمعی
- نیروی کار غیرهمگن- نتایج تجمیعی: حل جمعی
- کاربردهای جمع سپاری در حل مسائل علم و فناوری: این کاربردها عبارتند از: 1- کشف و مدیریت دانش، 2- استفاده از هوش انسانی توزیع شده، 3- حل مسائل و چالشها و 4- تولید خلاق. دو مورد اول بیشتر برای مدیریت اطلاعات و دو مورد دوم برای مباحث ایده پردازی استفاده میشوند.
برای دسترسی به محتوای گزارش به لینک روبرو مراجعه نمائید: https://vlib.itrc.ac.ir/parvan/resource/16359/
علاقه مندان به این موضوع می توانند با دریافت نسخه فایل پیوست به محتوای کامل این گزارش دسترسی پیدا کنند.
پیوست | حجم |
---|---|
جایگاه رویکرد جمع سپاری برای حل مسائل علم و فناوری | 1.15 مگابایت |