شناسایی الزامات توسعه خدمات کاربردی شبکه ملی اطلاعات
در سند مرجع معماری شبکه ملی اطلاعات به توسعه خدمات دیجیتال پرکاربرد بومی و همچنین خدمات بخش عمومی، دولت الکترونيکی و سكوهای دیجیتالی مانند جویشگرها و پیام رسانها اشاره شده است. در این راستا طراحی و معماري شبكه ملي اطلاعات میبایست مبتنی بر رويكردي جامع و خدمتگرا، علاوه بر پاسخگویی نيازهاي كنوني با نگاه به فناوريهاي آينده، زمينه مزيتبخشي براي زيست بوم خدمات و محتواي ايراني- اسلامي را فراهم نمايد.
شبكه ملي اطلاعات به عنوان يك شبکهای گسترده مبتنی بر ابر، دربرگیرنده شبکههای عمومی و اختصاصی و مراکز داده امن بوده و زیرساختهای لازم برای ذخیرهسازی، اشتراک گذاری و پردازش اطلاعات و برقراری تعاملات و مبادلات الکترونیکی بین تمام افراد و کسب و کارها را فراهم میسازد. تعیین انواع کاربردهای فناوری اطلاعات در این شبکه و شناسایی الزامات و نیازمندیهای توسعه آنها با چالشهای زیادی از جمله مبهم بودن مرزها و تعاریف، فقدان دادهها و اطلاعات و نامشخص بودن بسیاری از فعالیتهای دیجیتالی مواجه است.
تعیین الزامات نرمافزاری، رویکردی برای شناسایی و چگونگی کاربرد یک فناوری را معرفی مینماید. در این گزارش تحلیلی که برگرفته از نتایج بدست آمده در پروژه «شناسایی الزامات پیادهسازی خدمات کاربردی شبکه ملی اطلاعات» میباشد بر رویکرد مهندسی نیازمندیها برای شناسایی مجموعهای جامع از الزامات توسعه خدمات کاربردی شبکه ملی اطلاعات در سه سطح کسب وکار، کاربر و نرمافزار تاکید میشود. بدین منظور اقدامات اصلی 1- بررسی روندهای فناوریهای نوین، 2- بررسی مستندات وضعیت موجود شبکه ملی اطلاعات، 3- تبیین مدل مفهومی برای شناسایی الزامات پیاده سازی، 4- بررسی معیارهای کیفیت خدمات و 5- تعیین نیازمندیها در دو سطح پلتفرمهای خدمات کاربردی و زیرساخت اطلاعاتی شبکه ملی اطلاعات دنبال شده است.
برای دسترسی به محتوای گزارش به لینک روبرو مراجعه نمائید: https://vlib.itrc.ac.ir/parvan/resource/16351/
علاقه مندان به این موضوع می توانند با دریافت نسخه فایل پیوست به محتوای کامل این گزارش دسترسی پیدا کنند.
پیوست | حجم |
---|---|
شناسایی الزامات توسعه خدمات کاربردی شبکه ملی اطلاعات | 1.82 مگابایت |