فراخوان پژوهانه پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

شماره :
47100
آخرین به روزرسانی :
چهارشنبه 1403/07/4 ساعت 10:59
دسته بندی

فراخوان پژوهانه پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

بسمه تعالی

پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای استفاده حداکثری از ظرفیتهای دانشگاههای کشور جهت حل چالش‌ها و نیازهای اولویت‌دار ذیل محورهای اعلامی و بومی‌سازی محصولات و خدمات بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، دوره سوم طرح پژوهانه خود را برگزار می‌نماید. در این دوره علاوه بر حمایت از پایان‌نامه تحصیلات تکمیلی، از دوره‌های فرصت مطالعاتی جامعه و صنعت اعضای هیات علمی و محققان پسا دکتری نیز حمایت می‌شود. در این فراخوان حمایت‌ از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی در دو گروه صورت می‌پذیرد که ضروری‌است دانشجویان تحصیلات تکمیلی مبتنی بر شرایط اعلامی گروه مربوطه را انتخاب نمایند. لازم به ذکر است، حداکثر سن قابل قبول برای متقاضیان طرح حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی، 35 سال است و در این مرحله, صرفا دانشجویان دانشگاههای دولتی واجد شرایط ثبت نام در طرح حمایت از پایان نامه های تحصیلات تکمیلی می باشند.

                         نوع پژوهانه

نوع طرح

پژوهانه نوع ۱

پژوهانه نوع ۲

دوره حمایت (ماه)

میزان حمایت ماهانه (ریال)

مجموع میزان حمایت (ریال)

دوره حمایت (ماه)

میزان حمایت ماهانه(ریال)

مجموع میزان حمایت(ریال)

حمایت از پایان‌نامه مقطع ارشد

۱۲

20,000,000

۲۴0,000,000

۱۲

۴0,000,000

۴۸0,000,000

حمایت از پایان‌نامه مقطع دکتری

۲۴

۳0,000,000

۷۲0,000,000

۲۴

۶0,000,000

1,4۴0,000,000

محقق پسا دکتری

-

-

-

۱۲

160,000,000

1,920,000,000

طرح فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی

-

-

-

۶

100,000,000

600,000,000

  • حمایت از پایان‌های تحصیلات تکمیلی

پژوهانه نوع ۱

آن دسته از دانشجویانی تحصیلات تکمیلی که اقدام به تصویب پروپوزال خود نموده و از زمان تصویب پروپوزال آنها حداکثر بیش از دو ماه برای دانشجویان ارشد و ۴ ماه برای دانشجویان دکتری نمی‌گذرد و عنوان پایان‌نامه آنها در راستای محورهای اولویت‌دار اعلامی از سوی پژوهشگاه می‌باشد می‌توانند در این فراخوان شرکت نمایند. ضروری است عناوین در راستای محورها و مسائل بخشی وزارت بوده و این عناوین در کارگروه‌های تخصصی مربوطه طرح و پس از بررسی نتیجه به دانشجویان اعلام خواهد شد. مبالغ حمایتی در این گروه برای دانشجویان ارشد ۲۴۰ میلیون ریال و برای دانشجویان دکتری ۷۲۰ میلیون ریال است.

پژوهانه نوع ۲

مخاطبان این گروه صرفا آن دسته از دانشجویان دوره‌های تحصیلات تکمیلی می‌باشند که در حال شناسایی موضوع و طراحی عنوان و حوزه پژوهشی برای پایان‌نامه‌های ارشد و دکترای خود می‌باشند. در این گروه عناوین پایان‌نامه‌ها با همکاری و مشارکت اعضای هیات علمی و پژوهشگران پژوهشگاه با اساتید دانشگاه در راستای حل مسائل حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و مجموعه وزارت تعریف و تدقیق خواهد شد. لذا با توجه به اهمیت محورهای اعلامی و نیاز به هدایت طرح‌های پژوهشی علاوه بر استاد راهنمای اصلی دانشجو که توسط دانشگاه تعیین می‌شود، اعضای محترم هیات علمی پژوهشگاه و پژوهشگران بسته به موضوع طرح، بعنوان استاد راهنمای دوم/ استاد راهنمای پژوهشی و یا اساتید مشاور در پایان‌نامه‌ها همکاری خواهند داشت. لازم به ذکر است، این حمایت در راستای محورهای اولویت‌دار اعلامی از سوی پژوهشگاه می‌باشد و مبالغ حمایتی برای دانشجویان ارشد ۴۸۰ میلیون ریال و برای دانشجویان دکتری ۱۴۴۰ میلیون ریال در نظر گرفته شده است.

 

محورهای اصلی فراخوان

محورهای اصلی این دوره از فراخوان پژوهانه در هر سه طرح حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی، فرصت مطالعاتی و محققین پسا دکتری به شرح زیر است و جزییات محورها و اولویتهای اعلامی، به تفکیک و بطور دقیق در فایل پیوست (فایل اولویتهای پژوهشی وزارت ارتباطات) تشریح شده است. لازم به ذکر است، اولویتهای اعلامی مبتنی بر نیازمندی های وزارت ارتباطات و سازمانهای تابعه، بطور مستمر بروزرسانی می گردد.
لذا از کلیه متقاضیان دعوت می‌شود در صورت تمایل و واجد شرایط بودن به منظور مشارکت در این فراخوان، از طریق میزخدمت و ورود از طریق سامانه یکپارچه دولت الکترونیک، نسبت به تکمیل فرم مربوطه اقدام نمایند.
محورهای اصلی فراخوان:

فناوری اطلاعات

  • هوشمندسازی صنایع، سازمانها و دولت هوشمند
  • سیستم عامل و بسترهای توسعه برنامه های کاربردی
  • مراکز داده، خدمات ابری و پردازش فوق سریع
  • کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع

فناوری ارتباطات

  • فناوریهای نوین ارتباطی از جمله کوانتومی، فضایی، بیسیم و موبایل، اینترنت اشیاء، شبکه‌های نرم‌افزار محور و مجازی‌سازی شبکه، بلاک چین و واقعیت گسترده
  • هوشمندسازی ارتباطات و سامانه‌ها و تجهیزات در حوزه ارتباطات نوری، کوانتومی، رادیوئی ثابت و سیار، ماهواره‌ای، شبکه و اینترنت، مدیریت شبکه
  • کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه ارتباطات نوری، کوانتومی، رادیوئی ثابت و سیار، ماهواره‌ای، شبکه و اینترنت، مدیریت شبکه
  • طراحی و توسعه بستر آزمون در حوزه ارتباطات نوری، کوانتومی، رادیوئی ثابت و سیار، ماهواره‌ای، شبکه و اینترنت، مدیریت شبکه

امنیت فناوری اطلاعات و ارتباطات

  • هوش تهدید و تهدید هوش (تحلیل، حریم خصوصی، تهدیدات و آسیب پذیری ها، سامانه های هوشمند)
  • طراحی و پیاده سازی محیط آزمون یا آزمون در آزمایشگاه ارزیابی امنیتی
  • امنیت اطلاعات پسا کوانتومی/کوانتومی

مطالعات راهبردی فاوا و اقتصاد دیجیتال

  • تحول دیجیتال و اقتصاد دیجیتال
  • آینده پژوهی و داده‌کاوی
  • تنظیم‌گری و حقوق مقررات فاوا
  • مطالعات راهبردی و اقتصادی فناور‌ی‌های نوین
  • مدیریت زنجیره ارزش فاوا
  • قیمت‌گذاری در زنجیره تامین اقتصاد دیجیتال

لازم به ذکر است پژوهشگاه هیچ گونه مسئولیتی نسبت به تامین فضا و شرایط اسکان متقاضیان برعهده نخواهد داشت.

 

X