آزمایشگاه آزمون و ارزیابی تجهیزات شبکه دانشگاه صنعتی شریف

• تلفن: 66166660-021
  • نمابر: 66072527-021
  • پست الکترونیک: mail@netel.org
  • آدرس: تهران، خیابان آزادی، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی کامپیوتر، طبقه همکف، اتاق 007

گواهی نامه ها:

• گواهی افتا
  • اعتبارنامه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی
  • قبلاً اعتبارنامه ایزو بین‌المللی ۱۷۰۲۵ (به مدت ۱۰ سال)

دامنه فعالیت

این آزمایشگاه دارای 2 دستگاه آزماینده SPT9000A و N11U از شرکت Spirent است که توسط آن‌ها قادر به تولید ترافیک‌های واقعی شبکه مي­باشد. این دستگاه‌ها دارای 84 درگاه 1 Gbps و 32 درگاه 10 Gbps هستند و همچنین در آینده نزدیک قرار است درگاه‌های 40 Gbps نیز روی این دستگاه‌ها نصب شوند.

همچنین با تجهیزات موجود در آزمایشگاه قادر به تولید ترافیک‌های لایه 7 شامل پروتکل‌ها HTTP, SMTP, POP3, FTP, … هستیم که از این ترافیک‌ها برای ارزیابی کارایی تجهیزاتی که در لایه كاربرد شبکه کار می‌کنند مانند IDS, IPS, UTM ,… می‌توان استفاده کرد. همچنین پایگاه حملات شبکه‌ای آزمایشگاه شامل بیش از 8 هزار حمله است که از آن‌ها می‌توان برای ارزیابی امنیتی سامانه‌های تشخیص و جلوگیری از نفوذ استفاده کرد.

فعالیت های در حال انجام

• روش آزمون (IPv6)
  • انتشار نتایج آزمون‌ها
  • راه اندازی واحد تست نفوذ (Pen Test)
  • دریافت گواهی آزمون امنیت
  • روش آزمون مسیریاب (Router)
  • روش آزمون سوییچ (Switch)
  • روش آزمون تجهیزات امنیت شبکه

آزمون های قابل انجام

• آزمون امنیت
  • آزمون مسیریاب
  • آزمون‌ سوییچ

سوابق فعالیت

آزمایشگاه آزمون و ارزیابی تجهیزات شبکه در سال ۱۳۸۸ با حمایت مرکزتحقیقات مخابرات ایران (هم اکنون: پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات) به عنوان آزمایشگاه تایید نمونه مرجع کشور در دانشگاه صنعتی شریف راه‌اندازی شد و از همان سال با مجوز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به آزمون و ارزیابی انواع سوئیچ، مسیریاب (Router) و مودم و دستگاه‌‌های شبکه (در زمینه آزمون کارکرد، کارایی دستگاه‌ها و انطباق پروتکل‌های شبکه)  پرداخت به گونه‌ای که هزاران از این دستگاه‌ها را طی سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۸ مورد آزمون قرار داد ولی به دلیل تغییر ناگهانی و بدون خبر قبلی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مبنی برآزاد سازی واردات و فروش این نوع محصولات بدون الزام به اخذ گواهی‌نامه از سازمان مزبور، این فعالیت به شدت کاسته شد و آزمایشگاه فعالیت دیگر خود را، که از سال ۱۳۹۷ تحت عنوان آزمون امنیتی آغاز کزده بود، رونق بخشید و هم‌اکنون به شدت در این زمینه فعال است و حوزه اول بیشتر موردی و توسط سازندگان و یا کارفرمایان آگاه به مقواله تست تجهیزات شبکه مورد ارجاع قرار می‌گیرد.

البته آزمایشگاه به صورت خودگردان و بدون تکیه بر بودجه دولتی اداره می‌شود. آزمایشگاه متعلق به دانشگاه صنعتی شریف است و کلیه درآمدها اول به حساب خزانه ریخته و سپس از آن برداشت می‌شود. دانشگاه اول سهم بالاسری خود (مربوط به هزینه محل، برق، آب، اینترنت، اعتبار و ...) را بر می‌دارد و بقیه مبلغ را در اختیار مدیر آزمایشگاه می‌گذارد تا صرف پرداخت حقوق پرسنل، هزینه­های جاری، اقلام مصرفی و خرید تجهیزات و خدمات کند. پرسنل آزمایشگاه از دانشگاه یا دولت حقوق نمی­گیرند بلکه از طربق یک شرکت واسطه دانشگاه و با بودجه‌ای که مدیر آزمایشگاه به این شرکت می‌پردازد، آن را دریافت می­کنند و تحت پوشش بیمه سازمان تامین اجتماعی و مشمول قانون کار هستند

• آزمایشگاه مرجع تایید نمونه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوی
  • آزمایشگاه مورد تایید سازمان فناوری اطلاعات
  • آزمایشگاه مورد تاییید مرکز راهبردی افتا
  • آزمایشگاه مورد تایید سازمان پدافند غیر عام
  •  تنها آزمایشگاه فعال کشور در هر دو حوزه شبکه و امنیت
  • درآمدزایی مستقل از دانشگاه و دولت (= خودگردان)
  • آزمون و ارزیابی بیش از ۱۵۰۰ دستگاه شبکه (سوییچ، مسیریباب و مودم سوییچ) از سال ۱۳۸۸ تاکنون
  • قرارداد با بیش از ۴۰۰ شرکت بازرگانی، خدماتی، و مؤسسات حقیقاتی برای ارزیابی تجهیزات
  • تجهیزات موجود در آزمایشگاه برای آزمون ۱۸۸ دستگاه کافی  نبوده است.
  • حدود ۵% دستگاه‌های تست شده در آزمون ناموفق یا خراب بودند.
  • عدد مسیریاب ساخت شرکتهای داخلی نیز مورد آزمون  قرار گرفته است.
  • 10 عدد سوییچ و ۳ عدد مسیریاب برای موسسات آموزشی ودانشگاه‌ها مورد ارزیابی قرار گرفته است.