مرکز تخصصی آپا دانشگاه فردوسی مشهد

• پست الکترونیکی: cert@um.ac.ir
  • آدرس: مشهد، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده مهندسی، مرکز تخصصی آپا
  • گواهی نامه ها:
    • شماره ثبت 8121 مورخ 26/03/1395 از معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران
  • دامنه فعالیت:
  • رصد، پایش و تحلیل
  • فارنزیک
  • ارزیابی امنیتی برنامه‌های تحت وب
  • ارزیابی امنیتی برنامه‌های موبایل
  • تحلیل بد‌افزار
  • مشاوره امنیتی
  • آزمایشهای قابل انجام:
  • رصد، پایش و تحلیل
  • فارنزیک
  • ارزیابی امنیتی برنامه‌های تحت وب
  • ارزیابی امنیتی برنامه‌های موبایل
  • تحلیل بد‌افزار
  • مشاوره امنیتی
  • سوابق فعالیت:

با توجه به افزایش تعداد حوادث امنیتی کامپیوتری و لزوم وجود مراکز پژوهشی دانشگاهی برای پشتیبانی و رفع نیازهای پژوهشی جامعه در این حوزه، و با انگیزه ارتقای دانش و توان مهندسی در حوزه امنیت سیستم های کامپیوتری و پردازش اطلاعات و انتقال نتایج به جامعه، مرکز پژوهشی آپا (آگاهی‌رسانی، پشتیبانی، امداد برای آسیب‌پذیری‌ها و حوادث امنیتی سایبری) دانشگاه فردوسی مشهد، سال ۱۳۹۵ فعالیت خود را آغاز نمود.

آپا لفظی اختصاری است که از سه حرف اول کلمات آگاهی‌رسانی، پشتیبانی و امداد تشکیل شده است و نامگذاری آپا برای مرکز پژوهشی فوق‌الذکر با مد نظر قرار دادن سه هدف زیر است:

• آگاهی:ارتقای آگاهی و درک مسایل مرتبط با امنیت اطلاعات در میان کاربران و سرویس‌دهندگان فضای سایبری.
  • پشتیبانی:پشتیبانی برای ایجاد و استفاده از تکنولوژی مناسب برای مقاومت در مقابل حملات سایبری و محدود کردن خسارات و اطمینان نسبت به تداوم سرویس‌های سایبری حیاتی.
  • امداد رایانه ای:امداد برای شناسایی و رفع آسیب‌پذیری‌ها در سیستم‌ها و شبکه‌های کامپیوتری و برای مدیریت بهتر مقابله با تکنیک‌های نفوذگران در جلوگیری از افزایش میزان ضایعات و تشخیص و پیجویی حملات و حمله‌کنندگان.