« زنان نقش قابل توجهی در توسعه اقتصادی و اجتماعی دارند»
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اهمیت نقش زنان در مدیریت و مهندسی، از افزایش حضور آنان در این حوزهها خبر داد و این روند را گامی مثبت در عرصههای علمی و شغلی دانست.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران)؛ نشست زمستانه زنان در مهندسی با موضوع "آسیب شناسی ارتقاء زنان در مهندسی" امروز در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. این نشست در حاشیه پانزدهمین مراسم اهدا جوایز بخش ایران IEEE و با حضور کمیته اجرایی، اساتید برجسته حوزه برق و کامپیوتر سراسر ایران، کارآفرینان و پیشکسوتان صنعت، مشاورین و شاخههای دانشجویی برگزار گردید.
این نشست با هدف بررسی چالشها و موانع پیش روی زنان در مسیر ارتقا و دستیابی به موقعیتهای مدیریتی در حوزه مهندسی برگزار شد. همچنین، تلاش شد تا با ارائه تجربیات و راهکارهای موفق، مسیر رشد حرفهای زنان در صنعت و دانشگاه هموارتر شود. تعامل میان متخصصان و فعالان این حوزه نیز بستری برای به اشتراکگذاری دیدگاهها و افزایش آگاهی نسبت به اهمیت حضور زنان در بخشهای علمی و اجرایی فراهم کرد.
دکتر لیلا محمدی به جایگاه ارزشمند زنان در مدیریت کشور اشاره کرد و افزود: «موفقیت برای زنان در نقشهای مدیریتی نیازمند عملکرد مناسب و تواناییهای ویژه است. وقتی یک خانم مدیر میشود، مسئولیت سنگینی بر دوش او قرار میگیرد. نگاهها به عملکرد او دو چندان است و کوچکترین خطا میتواند بزرگ نمایی شود. این چالشها و مسئولیتها از جمله سختیهای مدیریت برای زنان است».
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تصریح کرد: «این مسأله تنها مربوط به ایران نیست بلکه یک موضوع جهانی است. در دوران دیجیتال و تحول اقتصادی، زنان نیمی از جمعیت جهان را تشکیل میدهند و نقش قابل توجهی در توسعه اقتصادی و اجتماعی دارند. زنان تواناییهای فراوانی دارند که باید به رسمیت شناخته شوند و در موقعیتهای مدیریتی به کار گرفته شوند».
وی ضمن تقدیر از مسئولین در دولت چهاردهم در جهت افزایش اعتماد به زنان در سمت های کلیدی اجرایی کشور، بیان کرد: « در دولت چهاردهم شاهد افزایش اعتماد مسئولین به توانمندی زنان در عرصههای مختلف مدیریتی در سطح بالا بودهایم. این تغییر نگرش سبب شده است که زنان بیشتری در پستهای کلیدی به ویژه مرتبط با تخصص آن ها منصوب شوند. این روند نشاندهنده پذیرش تدریجی زنان بهعنوان تصمیمگیرندگان مؤثر در ساختارهای اجرایی کشور است».
دکتر محمدی در پایان خاطرنشان کرد: «امروز نیز در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات شاهد افزایش حضور زنان در رشتههای مهندسی و مدیریت هستیم. تعداد خانمهایی که در این حوزهها مشغول به کار هستند نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است. این نشانه استفاده از توانمندی زنان در حوزههای علمی و شغلی است».
رئیس پژوهشگاه ICT با تأکید بر اهمیت آموزش مستمر و بازآموزی مهارتها برای زنان شاغل در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات اظهار داشت: «در عصر هوش مصنوعی و تحولات سریع فناوری، یادگیری مداوم و بهروز نگه داشتن دانش تخصصی از الزامات ماندگاری در مشاغل حوزه فاوا است. زنان باید با بهرهگیری از دورههای آموزشی و مهارتآموزی، تواناییهای خود را تقویت کنند تا بتوانند جایگاه حرفهای خود را در این حوزه حفظ کرده و مسیر پیشرفت را هموار سازند.»
گفتنی است در این نشست، پروفسور شهره کسایی از دانشگاه صنعتی شریف، دکتر فتانه تقی یاره از دانشگاه تهران، مهندس سمیرا کوشکستانی مدیر عامل شرکت طنین پرداز پاسارگاد و دکتر لیلا محمدی رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان سخنرانان حضور داشتند.