آخرین کتاب پروفسور بدیع با عنوان"مفهوم‌سازی ارتباط معنایی میان ریشه‌های واژگان" منتشر شد

شماره :
47285
آخرین به روزرسانی :
یکشنبه 1403/08/6 ساعت 13:16
دسته بندی

آخرین کتاب پروفسور بدیع با عنوان"مفهوم‌سازی ارتباط معنایی میان ریشه‌های واژگان" منتشر شد

کتاب "مفهوم‌سازی ارتباط معنایی میان ریشه‌های واژگان: رویکردی نوین به ریشه شناسی" به عنوان دستاوردی بدیع در حوزه های زبانشناسی، مردم شناسی، مطالعات فرهنگی و یادگیری یاددهی زبان، توسط انتشارات کمبریج اسکالرز به چاپ رسید.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، کتاب مشترک مرحوم استاد پروفسور کامبیز بدیع و سرکار خانم دکتر مریم طایفه‌محمودی تحت عنوان "مفهوم‌سازی ارتباط معنایی میان ریشه‌های واژگان: رویکردی نوین به ریشه‌شناسی"، پس ازطی فرآیندی پنج ساله در انتشارات، به چاپ رسید. مریم طایفه‌محمودی درباره این کتاب و فرآیند نگارش آن توضیحاتی ارائه داد. 

دکتر طایفه محمودی عضو هیات علمی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره این کتاب گفت: این اثر پیشگامانه دستاورد یک عمر پژوهش شادروان پروفسور کامبیز بدیع در دنیای معانی است که به زبان انگلیسی و توسط انتشارات معتبر Cambridge Scholars Publishing منتشر شده است. 

وی همچنین درباره فرآیند نگارش این کتاب، اظهار کرد: پس از نگارش کتاب که خود بیش از ده سال به طول انجامید، از زمان ارسال اولیه کتاب به انتشارات، فرآیند داوری، ویراستاری، حروف چینی و چاپ حدود پنج سال زمان برد. ویراستاری این کتاب ارزشمند توسط پروفسور هانس گوتزچه، استاد زبانشناسی دانشگاه آلبورگ دانمارک که رئیس انجمن زبانشناسی نوردیک بودند، طی دو سال به دقت انجام شد و به مقدمه‌ای ارزشمند نیز در ابتدای کتاب مزین شد. 

طایفه محمودی درباره اینکه چه چیزی این کتاب را نسبت به آثار مشابه متمایز می کند، خاطرنشان کرد: رویکرد ارائه شده در این کتاب با الهام از علوم طبیعی مبتنی بر دیدگاه اجزاء مولکولی در ساختار ریشه واژگان، دیدگاهی کاملا نوین به ریشه شناسی و ارتباطات معنایی میان زبان های مختلف ارائه کرده و با ارائه مصادیقی به خوبی نشان داده که بسیاری از این اجزاء مولکولی در زبان های مختلف نقش مشابهی را به لحاظ معنایی ایفاء می کنند. 

ایشان با نقل قول از استاد دبیر مقدم، استاد تمام زبانشناسی و چهره ماندگار کشور، اظهار کرد: این کتاب از جمله کتاب هایی است که به عنوان نورافکنی جدید بر عرصه زبانشناسی عمل کرده و مسیری تازه و تحول‌آفرین و کاملاً نوآورانه در این حوزه گشوده است.

وی در ادامه ضمن توصیه به پژوهشگران جوانی که قصد ادامه راه دکتر بدیع را در این حوزه دارند، بیان کرد: توصیه من به پژوهشگران جوان این است که با پشتکار و تلاش مستمر، به دنبال ارتقای دانش و اندیشه‌‌ ورزی باشند و از تجارب و همکاری‌های بین‌المللی نیز با وجود تمامی موانع و سختی ها بهره‌مند شوند. 

لازم به ذکر است بر اساس گفته ناشران اثر، این کتاب به عنوان منبعی ارزشمند، درک عمیقی از تاثیر ریشه شناسی بر درک ما از زبان و فرهنگ را منعکس می‌سازد و امید می‌رود که به دستاوردها و افتخارات بزرگ بین المللی در این حوزه دست یابد. همچنین علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر و تهیه کتاب می‌توانند به وبگاه انتشارات به آدرس زیر مراجعه نمایند:
https://www.cambridgescholars.com/product/978-1-0364-1180-0

X