اعطای اولین جایزه ویژه "پروفسور بدیع" به چهره اثرگذار در توسعه پایدار هوش مصنوعی و علوم شناختی
در سومین جشنواره پژوهشگران برتر حوزه فاوا، جایزه ویژه "پروفسور بدیع" به دکتر مهرنوش شمس فرد، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، اعطا شد. این جایزه به پاس تلاشهای دلسوزانه پروفسور کامبیز بدیع در حوزه علوم شناختی و هوش مصنوعی و به منظور زنده نگهداشتن یاد و نام ایشان اهدا گردید.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ یکی از موضوعات مهم سومین جشنواره پژوهشگران برتر حوزه فاوا، اعطای اولین جایزه پروفسور کامبیز بدیع به چهره اثرگذار در توسعه پایدار هوش مصنوعی و علوم شناختی در کشور بود. این جایزه به پاس سالها تلاش دلسوزانه استاد کامبیز بدیع در حوزه علوم شناختی و زنده نگهداشتن یاد و نام ایشان تحت این عنوان نامگذاری شد.
دکتر اسلام ناظمی رئیس مجمع کامپیوتر بخش ایران IEEE، در خصوص ویژگیهای اعطای این جایزه بیان کرد: "بر اساس چهارچوبهای مدون علمی و پژوهشی، از طریق اعضای کمیته علمی IEEE بخش ایران، شش نفر به عنوان کاندید دریافت این جایزه در نظر گرفته شدند و مجدد بررسیهای متعددی انجام شد تا یک نفر را برای دریافت این جایزه ارزشمند معرفی کنیم."
در ادامه، دوستان و همکاران پروفسور بدیع به صحبت در خصوص شاخصههای علمی و اخلاقی این استاد فقید پرداختند. دکتر خوانساری به عنوان سخنران اول این بخش اظهار داشت: "ایشان فضایل اخلاقی زیادی داشتند. ضمن اینکه درجه پروفسوری را از وزارت علوم و تحقیقات دریافت کردند، اما همچنان از بیان کردن این درجات کنار نامشان ابراز خشنودی نمیکردند و توقع داشتند که دوستان و نزدیکان از این القاب استفاده نکنند. ایشان نگاه عمیق و جهانبینی متفاوتی داشتند و با اخلاق و انصاف در کنار استاد بودن، معلم کاملی بودند که همواره به عنوان یکی از الگوهای ما در بین دانشجویان و اساتید هستند و ما امیدواریم که بتوانیم راه ایشان را ادامه دهیم."
مهندس برات قنبری، از دیگر همکاران و دوستان دکتر بدیع، از نحوه ورود این استاد فقید به مرکز تحقیقات مخابرات ایران سخن گفت و از فضایل اخلاقی وی یاد کرد و ابراز امیدواری نمود تا راه این استاد فقید دنبال شود و پژوهشگرانی را پرورش دهیم که نسل چنین اساتیدی ادامه پیدا کند.
در بخش دیگر، دکتر شهرام معین عضو هیأت علمی پژوهشگاه نیز تاکید کرد: "باید سعی کنیم ایشان را به عنوان یک الگوی فراموشنشدنی به نسل جوان معرفی کنیم. در این راستا ما در نظر داریم که جایزه ویژهای را با نام پروفسور بدیع برای ارج نهادن به فعالیتهای دانشجویان جوان در نظر بگیریم تا جوانان این مرز و بوم بدانند که این استاد چه جایگاهی به ویژه در مباحثی همچون هوش مصنوعی داشتند."
در پایان، جایزه ویژه "پروفسور بدیع" به چهره اثرگذار در توسعه پایدار هوش مصنوعی و علوم شناختی، دکتر مهرنوش شمس فرد، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، اعطا شد.