امضای تفاهم‌نامه توسعه نظام تنظیم‌گری و آزمایشگاهی فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی

شماره :
47559
آخرین به روزرسانی :
دوشنبه 1403/10/17 ساعت 12:24
دسته بندی
میان پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان فناوری اطلاعات انجام شد؛

امضای تفاهم‌نامه توسعه نظام تنظیم‌گری و آزمایشگاهی فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی


پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات( مرکز تحقیقات مخابرات ایران) و سازمان فناوری اطلاعات تفاهم‌نامه‌ای را برای توسعه نظام تنظیم‌گری و آزمایشگاهی در حوزه فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی امضا کردند. این تفاهم‌نامه به منظور توسعه نظام ارزیابی خدمات فناوری اطلاعات و بهره‌برداری از ظرفیت‌های آزمایشگاهی بخش خصوصی، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی به امضا رسید.


به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ بر اساس این تفاهم‌نامه، پژوهشگاه و سازمان توافق نمودند که نظام تنظیم‌گری و اعتباربخشی به خدمات حوزه فناوری اطلاعات در کشور، با محوریت آزمایشگاه‌های مرجع پژوهشگاه که از سالیان گذشته آغاز شده بود، توسعه یافته و در حوزه‌های جدید مأموریت وزارت ارتباطات ورود نماید.

در این راستا، دو طرف توافق نمودند به‌منظور توسعه نظام ارزیابی خدمات حوزه فناوری اطلاعات، ظرفیت‌های آزمایشگاهی شرکت‌های بخش خصوصی، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی شناسایی شده و در این نظام مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

این همکاری در راستای انجام ارزیابی‌های لازم به منظور شناسنامه‌دار نمودن، رتبه‌بندی، صدور گواهینامه‌ها یا مجوزهای لازم در حوزه‌های مرکز داده، خدمات ابری، قطب‌های مراکز داده، پیام‌رسان‌ها، سکوهای کسب‌وکار، اینترنت اشیا، سیستم‌عامل، کارورهای خدمت‌رسان، شبکه‌های اجتماعی، خدمات امنیتی و هوش مصنوعی است.

همچنین، دو طرف توافق نمودند که علاوه بر استفاده از ظرفیت‌های آزمایشگاهی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برای توسعه نظام تنظیم‌گری حوزه فناوری اطلاعات کشور، کلیه ظرفیت‌های پژوهشی و زیرساختی پژوهشگاه برای رفع نیازهای کشور در حوزه آزمون و ارزیابی خدمات حوزه فناوری اطلاعات و همچنین آینده‌پژوهی خدمات و فناوری‌های نوین به ویژه در حوزه هوشمندسازی و دولت هوشمند، به صورت ویژه فعال شود.

دکتر لیلا محمدی، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در مراسم امضای این تفاهم‌نامه اظهار داشت: «پژوهشگاه به‌عنوان یک نهاد حاکمیتی با هیچ بخش دیگری رقابت ندارد و مأموریت دارد که علاوه بر تأمین نیازهای دانشی و پژوهشی سازمان‌های تابعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، با استفاده از زیرساخت‌های آزمایشگاهی و ظرفیت نیروی انسانی متخصص در گروه‌های علمی خود در کنار بهره‌گیری از ظرفیت‌های تخصصی تمامی دانشگاه‌ها و شرکت‌های خصوصی، خدمات پژوهشی معتبر و قابل‌اتکایی را ارائه نماید.»

وی افزود: «ما تلاش می‌کنیم با استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی و دانشگاه‌ها، از موازی‌کاری پرهیز کنیم و نتایج همکاری‌ها را به‌گونه‌ای پیش ببریم که برای حاکمیت قابل اعتماد باشد.

دکتر محمدی همچنین، حوزه‌های تخصصی امنیت سایبری و زیرساخت‌های شبکه را از جمله ظرفیت‌های جدیدی برشمردند که در همکاری‌های جدید میان پژوهشگاه و سازمان به اشتراک گذاشته خواهد شد.

این تفاهم‌نامه، گامی مؤثر در جهت تقویت ارتباطات علمی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مشترک دستگاه‌های تابعه وزارت ارتباطات برای دستیابی به اهداف کشور در برنامه هفتم توسعه ارزیابی می‌شود.

X