بومی سازی سیستم مالتی پلکسرSTM-16 نوری
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) ،سیستم مالتیپلکسر STM-16 نوری ساخته شده در پژوهشگاه ، مطابق با استاندارد ITU-T G.707 بوده که در آن چهار سیگنال STM-4 و یا STM-1 نوری به یک سیگنال STM-16 نوری، مالتیپلکس می¬شوند.
بنا بر این گزارش این سیستم قابلیت پشتیبانی از لاین نوری با سرعت STM-16، واسطهای ورودی تریبوتاری STM-4 و STM-1 ، منابع استاندارد تایمینگ مانند Free Run، Hold Over، Line و External و مکانیسم حفاظتی MSP 1+1 و همچنین قابلیت ارائه مدیریت و کنترل سیستم با واسط کاربر گرافیکی (GUI)، پیکربندی بصورت Terminal Multiplexer ، قطع خودکار توان خروجی لیزر (ALS) در صورت قطع فیبر و تعیین وضعیت گزارش، سطوح آستانه و اعلام هشدار در صورت گذر از آستانه را دارا میباشد.
این گزارش حاکی است سیستم مالتی پلکسر STM-16 دارای پورت ورودی و خروجی مرجع تایمینگ 2048 KHz مطابق با توصیه نامه G.703 و نرمافزار گرافیکی GUI مناسب برای مشاهده ساختار فیزیکی و مدیریت المان است.
این گزارش می افزاید نتایج آزمونهای کاملی که توسط تیم نظارت انجام شده است موید صحت عملکرد و انطباق با استانداردهای معتبر بین المللی میباشد.
شایان ذکر است با اعمال تغییراتی در این سیستم توسط شرکت تولیدکننده و به منظور بهینه سازی و افزایش قابلیت، سیستم قادر خواهد بود تا انواع واسطها مانند E1، E3، FE (10/100) و GE را به عنوان ورودی دریافت و به سیگنال STM-16 مالتی پلکس نماید.
گفتنی است با توجه به کسب دانش فنی طراحی و ساخت سیستمهای نیمه صنعتی توسط پژوهشگران مرکز تحقیقات مخابرات ایران ، به زودی طی فراخوان از شرکتهای توانمند و علاقمند جهت انتقال دانش فنی به منظور تجاری سازی سیستم صنعتی مالتی پلکسر STM-16 نوری، ارتقای قابلیت آن و بکارگیری این سیستمها در حوزه ارتباطات نوری کشور، دعوت می شود.