تقویت بازار با حمایت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

شماره :
47546
آخرین به روزرسانی :
دوشنبه 1403/10/10 ساعت 16:28
دسته بندی
برگزاری دومین نشست نقشه راه توسعه خدمات ابری؛ 

تقویت بازار با حمایت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

دومین نشست تخصصی "نقشه راه توسعه خدمات ابری کشور" با هدف تقویت زیرساخت‌ها و ایجاد رقابت در خدمات ابری امروز در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. این نشست به بررسی اولویت‌بندی برنامه‌ها و نقش بخش خصوصی در توسعه خدمات ابری کشور پرداخت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ دومین نشست تخصصی "نقشه راه توسعه خدمات ابری کشور" امروز در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. این نشست که در ادامه نشست قبلی با عنوان "تحلیل زیست‌بوم و تدوین نقشه راه توسعه خدمات ابری کشور" برگزار شد، بر موضوعات کلیدی همچون اجرای نقشه راه، ایجاد رقابت در بازار خدمات ابری و حمایت از توسعه زیرساخت‌ها تمرکز داشت.

در این نشست، دکتر آریانیان، رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات، با تأکید بر اهمیت توسعه خدمات ابری کشور بیان کرد: «مسئله اصلی بحث توسعه خدمات ابری است و نکته قابل توجه این است که پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به‌عنوان بازوی پژوهشی وزارت ارتباطات، به توسعه بازار در خدمات ابری کمک می‌کند. دولت هیچ‌گونه دخالتی در بازار موجود در حوزه خدمات ابری نخواهد داشت. به همین منظور، آزمایشگاه ارزیابی ارائه‌دهندگان خدمات ابری در پژوهشگاه تدارک دیده شده است تا کاربران نهایی بتوانند بهترین خدمت‌دهنده را انتخاب کنند و این موضوع موجب رقابت میان ارائه‌دهندگان خدمات خواهد شد».

وی در خصوص نقشه راه توسعه خدمات ابری کشور افزود: «برای دستیابی به اهداف، باید در برنامه‌های موجود اولویت‌بندی صورت گیرد. این جلسه پیرو جلسات قبلی برگزار شده و نکات جدیدی از نمایندگان بخش خصوصی دریافت شده است تا به‌عنوان بازوی مشورتی در کنار دولت، شرایط خدمات ابری کشور بهبود یابد.»

در این نشست موضوعاتی مانند ارائه نقشه راه توسعه رایانش ابری، روند شکل‌گیری خدمات بومی و شناسایی راه‌های عملیاتی برای ایجاد رقابت منطقه‌ای بررسی شد. همچنین، نمایندگان بخش خصوصی دیدگاه‌های خود را در مورد چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌روی این حوزه مطرح کردند.

گفتنی است مولفه‌هایی برای تدوین نقشه راه توسعه خدمات ابری کشور شامل جامعیت نقشه راه، پوشش جنبه‌های حیاتی خدمات ابری از جمله فنی، امنیتی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، زیست‌محیطی و قانونی، هم‌راستایی با اهداف ملی و تطابق با راهبردهای کلان کشور، وجود نقاط عطف و سنجه‌های عملکردی قابل اندازه‌گیری، سازگاری با استانداردهای جهانی، شاخص‌های انطباق‌پذیری و انعطاف‌پذیری در برابر تغییرات فناوری و نیازهای جدید مشتریان، مقیاس‌پذیری و قابلیت گسترش یا کوچک‌سازی طرح بر اساس تقاضا و شرایط موجود، و اجرایی و عملیاتی بودن نقشه راه با تعریف دقیق مسئولیت‌ها و نقش‌های تمامی ذی‌نفعان و واقع‌بینی در برآورد زمانی برای اجرای اهداف مدنظر قرار گرفت.

همچنین بر اساس ارائه انجام شده در این نشست، کمیته پیشنهادی برای نظارت بر اجرایی شدن نقشه راه با توجه به بند پ ماده ۶۶ برنامه هفتم توسعه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شده است با مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی از طریق سازمان توسعه‌ای زیرمجموعه خود نسبت به تأمین زیرساخت‌های لازم برای توسعه اقتصاد رقومی (دیجیتال)، اعم از ارتباطی و اطلاعاتی (ابری) و ذخیره‌سازی و پردازش سریع برای حضور و رقابت در بازارهای داخلی و بین‌المللی اقدام نماید. 

در پایان به گفته دکتر آریانیان نشست امروز با تأکید بر اهمیت توسعه خدمات ابری و نقش کلیدی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در این حوزه، به بررسی جامعیت و انطباق‌پذیری نقشه راه توسعه خدمات ابری پرداخت که با مشارکت فعال بخش خصوصی و تدوین استانداردهای جهانی، امید است که این نقشه راه بتواند به توسعه پایدار و رقابتی خدمات ابری در کشور کمک کند.

X