تمركز وزارت ارتباطات براي استفاده از توان بخش خصوصي در توسعه زير ساخت هاي FTTX شبكه ملي اطلاعات

شماره :
41179
آخرین به روزرسانی :
سه شنبه 1402/06/28 ساعت 16:36
دسته بندی

تمركز وزارت ارتباطات براي استفاده از توان بخش خصوصي در توسعه زير ساخت هاي FTTX شبكه ملي اطلاعات

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، فرامز رستگار دبیر اجرایی کنفرانس ظرفیت و دبیر و عضو هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران با بیان اینکه، در هر فصل از سال مقرر شده است تا کنفرانش ظرفیت با موضوع های مختلف مرتبط با شبکه ملی اطلاعات برگزار شود،گفت: این سومین کنفرانسی است که امروز 23 اسفند ماه سال جاری برگزار می‌شود و در آن راهکارهای توسعه اینترنت پرسرعت ثابت، مورد بررسی قرار می‌گیرد.
در ادامه این کنفرانس، پنل تخصصی ظرفیت های توسعه FTTX در بخش‌های تقاضا و عرضه به ریاست عباسی شاهکوه، رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برگزار شد.
در این پنل عباسی شاهکوه، رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از نهایی شدن مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات برای تخصیص ۵ درصد درآمد اپراتورهای موبایل به توسعه شبکه دسترسی فیبرنوری خبر داد و گفت: این مصوبه باید به تایید هیات دولت برسد.
معاون وزیر ارتباطات، از نهایی شدن مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات برای هدفگذاری ایجاد و توسعه شبکه دسترسی فیبرنوری خبر داد و گفت: این مصوبه در هفته جاری ابلاغ خواهد شد.
وی با اشاره به اهداف تامین دسترسی به ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری تا پایان دولت، گفت: مطابق این هدفگذاری، اپراتورها موظف هستند که حداکثر در شعاع ۵۰۰ متری کاربر، تجهیزات فیبر را نصب کرده و ظرف مدت ۳۰ روز از زمان تقاضای کاربر، نسبت به سرویس دهی اقدام کنند.
وی با بیان اینکه مطابق زمان بندی صورت گرفته در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۵ میلیون پورت دسترسی فیبرنوری، در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۷ میلیون پورت و در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۸ میلیون پورت پرسرعت فیبرنوری در کشور ایجاد می شود، اظهار داشت: در این پروژه ملی، مهمترین دغدغه ما مخابرات است تا اپراتورهای دیگر بتوانند از امکانات ملی این شرکت، بهره برداری کنند. چالش بعدی نیز تقسیم کار است تا سرمایه گذاری موازی صورت نگیرد و شاهد رشد متوازن در کشور در اجرای این پروژه باشیم.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ملاک این خدمات را سرعت دسترسی کاربران عنوان کرد و ادامه داد: حداقل سرعت در این سرویس باید ۳۰ مگابیت باشد. به این معنی که در پایان این برنامه ۳ ساله، ۱۰۰ درصد خانوار به این سرعت دسترسی داشته باشند. در همین حال هدفگذاری برای ۷۰ درصد کاربران، سرعت بالای ۵۰ مگابیت است و برای ۵۰ درصد کاربران سرعت بالای ۱۰۰ مگابیت درنظر گرفته شده است.
عباسی شاهکوه با اشاره به اهرم های حمایتی مدنظر برای اپراتورهای متقاضی پیاده سازی پروژه فیبرنوری منازل، گفت: ما مقررات گذاری کرده ایم که اگر اپراتوری شبکه فیبرنوری را توسعه دهد و کاربر جذب کند، حق السهمی که باید به دولت پرداخت کند کاهش یابد.بدین معنا که دولت از حق السهم خود کوتاه می آید.
وی افزود: در مصوبه دیگری، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات میزان۳ درصد درآمد اپراتورهای موبایل را که قرار بود به فیبر کشی اختصاص یابد را به ۵ درصد افزایش داد. البته این مصوبه باید به تایید هیات دولت برسد.
بر اساس این گزارش، در پنل مذکور نمایندگان شرکت مخابرات، ایرانسل، شاتل،پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان نصر تهران و فدراسیون فاوا اتاق بازرگانی ایران حضور داشتند و به ارائه گزارش‌هایی در خصوص توسعه شبکه ملی اطلاعات،راهکارها و چالش های آن پرداختند.

X