سومین جشنواره ملی تقدیر از پژوهشگران برتر فاوا با حضور اساتید، محققان، صاحبنظران دانشگاهی و نمایندگان بخش خصوصی، برگزار شد
جشنواره ملی پژوهشگران برتر حوزه فاوا به مناسبت هفته پژوهش و با هدف تجلیل و معرفی فعالین برگزیده پژوهشی حوزه فاوا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این دوره از جشنواره، ضمن تقدیر از پژوهشگران و فناورانی که با تلاش و نوآوری خود نقش بسزایی در توسعه دانش و فناوری حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات داشتهاند، مراسم یادبود و تجیل از یاد و نام استاد فرهیخته هوش مصنوعی و علوم شناختی کشور «جناب آقای دکتر کامبیز بدیع» برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، دکتر رضوی زاده، رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، ضمن تبریک به پژوهشگران گفت: امیدواریم این جشنواره کمکی به توسعه و عمق بخشی به فرهنگ پژوهش در کشور داشته باشد و در سالهای آینده شاهد پژوهشهای کاربردی بیشتری در جهت توسعه و پیشرفت کشور به ویژه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات باشیم.
وی افزود: با توجه به پیشرفت ابزارهای مدرن به ویژه در حوزه هوش مصنوعی، ممکن است در آینده پژوهش مانند مباحث دیگر در جهان کمرنگ شود و هوش مصنوعی و ابزارهای مختلف هوشمند، در آینده نزدیک، پژوهشها را تحت تأثیر قرار دهد که این موضوع بسیار نگرانکننده خواهد بود. قطعا در سالهای آینده پژوهش مانند شکل امروزی دنبال نخواهد شد و این موضوع وظیفه ما را سنگینتر میکند که به سمت پژوهشهای عمیق تر حرکت کنیم و اینگونه پژوهشها را ارج نهیم؛ البته میتوان از جنبههای مثبت هوش مصنوعی نیز استفاده کرد.
بنا بر این گزارش در این مراسم، در برنامهای ویژه به تجلیل و گرامیداشت یاد و خاطره «پروفسور کامبیز بدیع» پرداخته شد و ضمن معرفی جایزه دکتر بدیع در حوزه توسعه پایدار هوش مصنوعی و علوم شناختی، لوح تقدیر اولین دوره این جایزه به سرکار خانم «دکتر مهرنوش شمس فرد» عضو محترم هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی اعطا گردید.
در ادامه مراسم و در بخش اعطای جوایز جشنواره، از اساتید پیشکسوت و اعضای کمیتههای علمی و پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تجلیل شد. همچنین از مدیران عامل سه شرکت فناور «موج خاور»، «کاوش پردازان هوشمند فرابین» و «صنایع ارتباطی آوا» به موجب تاثیر گذاری در بومی سازی و توسعه فناوری در صنعت فناوری ارتباطات با حضور دبیر محترم سندیکای مخابرات ایران تقدیر به عمل آمد. در بخش دیگر اعطای جوایز که مربوط به دستاوردهای منتخب سال ۱۴۰۳ پژوهشگاه ارتباطات بود، پنج دستاورد " ایجاد زیر ساخت جمع آوری دادگان و برگزاری مسابقات در حوزه هوش مصنوعی"، "ارتقاء خدمات آزمایشگاه های پژوهشکده فناوری ارتباطات در حوزه انتقال نوری"، "صدور مجوز فعالیت به عرضه کنندگان خدمات امنیتی از طریق بکارگیری ممیز معتمد"، "ارائه خدمات مشاوره پروهشی به منظور پیاده سازی و توسعه چهار خدمت بومی BaaS و mBaaS از خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات" و "تدوین ۳۵ استاندارد ملی تایید شده در حوزه فناوری ارتباطات با کارفرمایی سازمان تنظیم مقررات رادیویی کشور" معرفی و از مجریان مربوطه به نمایندگی از تمامی اعضای تیم پروژه تقدیر گردید.
در بخش پایانی این مراسم، از پژوهشگران برتر پژوهشگاه سرکار خانم ها «دکتر عاطفه فرازمند»، «دکتر معصومه عظیم زاده» و آفایان «مهندس علیرضا عنایتی» و «مهندس داود رنجبر رفیع» تقدیر شدند. همچنین جناب آقای «مهندس محمدرضا پاکدل» به عنوان پژوهشگر برگزیده شرکت ملی پست، خانم «مهندس حماسه نادری» به عنوان پژوهشگر برگزیده منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام و اقای «دکتر علیرضا ملکی جهان »به عنوان پژوهشگر برگزیده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (منطقه جنوب غرب) معرفی و تجلیل شدند. در ادامه از پژوهشکده امنیت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان پژوهشکده منتخب سال 1403 تقدیر شد و سازمان فناوری اطلاعات و سازمان تنطیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان سازمانهای برتر در تعاملات پژوهشی پایدار با پژوهشگاه معرفی شدند. سپس سرکار خانم «دکتر عاطفه ترکمن» لوح تقدیر ایده برگزیده جشنواره را از آن خود کرد و مورد تشویق قرار گرفت
گفتنی است این جشنواره فرصتی مناسب بود برای معرفی و تقدیر از پژوهشگرانی که با تلاش و پشتکار خود پروژههای بزرگ و مؤثر در حوزه فاوا را به انجام رساندهاند.