نشست تخصصی بررسی آزمایشگاه‌های سیاستی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد

شماره :
47487
آخرین به روزرسانی :
چهارشنبه 1403/09/7 ساعت 19:20
دسته بندی
سلسله نشست های علمی تخصصی؛

نشست تخصصی بررسی آزمایشگاه‌های سیاستی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد

نشست علمی تخصصی با محوریت بررسی مفهوم و ابعاد آزمایشگاه‌های سیاستی و تجارب موفق داخلی و خارجی، در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. این نشست با هدف تبیین اهمیت و جایگاه آزمایشگاه‌های سیاستی و ارائه راه‌حل‌های نوآورانه برای مسائل پیچیده اجتماعی برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ نشست علمی تخصصی با عنوان «مروری بر مفهوم و ابعاد آزمایشگاه‌های سیاستی و بررسی تجارب موفق داخلی و خارجی» در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. در این نشست، آزمایشگاه‌های سیاستی به عنوان توانمندساز نوآوری سیاستی و نهادهای بی‌طرف که از روش‌های علمی برای ارائه راه‌حل‌های سیاستی نوآورانه و مبتنی بر شواهد استفاده می‌کنند، مورد بررسی قرار گرفتند.

دکتر سید سروش قاضی نوری، عضو محترم هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و رئیس موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور، دکتر لیلا منصوری فر، پژوهشگر پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و دکتر حامد نصیری، معاون نوآوری و توسعه کسب و کار هولدینگ آتیه داده پرداز، در این نشست به ارائه مطالب پرداختند.

خانم دکتر منصوری فر ضمن معرفی ابعاد، تکنیک‌ها و تجارب آزمایشگاه‌های سیاستی، بر ضرورت ایجاد آزمایشگاه سیاستی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخت و اظهار داشت نوآوری سیاستی و به تبع آن ایجاد آزمایشگاه سیاستی و کمک به رفع چالش های کشور بر مبنای استفاده از ابزارها و تکنیک های نوآورانه آزمایشگاه سیاستی، منطبق بر سند راهبردی پژوهشگاه و چشم انداز تعیین شده در آن است. علاوه بر این، نو بودن موضوع آزمایشگاههای سیاستی، بستر تحقیقاتی وسیعی را می طلبد که پژوهشگاه با ورود به آن، از این آمادگی برخوردار است که با کمک به رفع ابهامات و ارائه روشهای نوین و خلاق، به انتشار دانش در نوآوری سیاستی در حوزه ICT و اقتصاد دیجیتال و اشاعه کاربردهای آن در کشور بپردازد و به عنوان یک مرجع علمی پیشرو در این زمینه ایفای نقش کند. 

آقای دکتر قاضی نوری نیز بر اهمیت سیاستگذاری باز و دخیل کردن همه ذینفعان یک سیاست در فرآیند سیاستگذاری تأکید کرد و ضرورت وجودی آزمایشگاه های سیاستی را در اجرای سیاستگذاری باز شامل تشخیص چالش ها به کمک ذینفعان مختلف و نه فقط سیاستگذاران و کمک به ذینفعان در مواجهه با نتایج اجرای یک سیاست در محیط آزمایشگاه و دریافت بازخورد از آنان بیان نمود. ایشان در ادامه ضمن برشمردن تکنیک های مختلف مورد استفاده در آزمایشگاه های سیاستی، احتراز از محدود کردن آزمایشگاه سیاستی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات را به ابزارهای کمی مورد اشاره قرار داد. 

در ادامه آقای دکتر نصیری به معرفی بازی‌های جدی و نقش آن در آزمایشگاه‌های سیاستی پرداخت و ضمن مروری بر بازیهای جدی موفق در جهان، نمونه بازی های جدی به کار رفته در آزمایشگاه های سیاستی در جهان را برشمرد. ایشان بر این نکته تاکید کرد که علیرغم اینکه تا کنون بازی های جدی در حوزه آزمایشگاه سیاستی در کشور تولید نشده است، ظرفیت خوبی در کشور برای تولید بازی، از جمله بازی های جدی برای آزمایشگاههای سیاستی وجود دارد و تاکید کرد که یکی از نتایج ارزنده ایجاد آزمایشگاه سیاستی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات می تواند کمک به شکل گیری و تکامل زیست بوم بازی های جدی در کشور باشد. 

این نشست با هدف تبیین مفهوم آزمایشگاه‌های سیاستی و تأکید بر اهمیت و جایگاه آن‌ها برگزار شد. ارائه‌دهندگان به بررسی تجارب موفق داخلی و خارجی، تکنیک‌ها و روش‌های متداول در آزمایشگاه‌های سیاستی پرداختند و بر لزوم استفاده از این آزمایشگاه‌ها برای نوآوری در سیاستگذاری و کاهش ریسک‌های مرتبط تأکید کردند. در پایان این نشست، افراد حاضر به پرسش و پاسخ پیرامون موضوعات مطرح شده پرداختند و به تبادل نظر و تجربیات خود پرداختند.

X