نشست تخصصی "هوشمندسازی صنعت برق" در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد
امروز عصر در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، نشست تخصصی با محوریت هوشمندسازی صنعت برق برگزار شد. در این نشست، متخصصان و کارشناسان به بررسی الزامات و رویکردهای هوشمندسازی در صنعت برق پرداختند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ نشست تخصصی هوشمندسازی صنعت برق امروز عصر با ریاست دکتر آریانیان، رییس پژوهشکده فناوری اطلاعات در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. در این نشست، متخصصان و کارشناسان حوزه برق و فناوری اطلاعات به بررسی وضعیت هوشمندسازی صنعت برق، الزامات و رویکردهای آن پرداختند. محورهای اصلی این نشست شامل مسائل و الزامات هوشمندسازی در صنعت برق، تجربیات جهانی در این زمینه، توانمندیهای اپراتورهای هوشمندسازی و الگوهای تأمین مالی و مشارکت در هوشمندسازی صنعت برق بود. این نشست با هدف تبادل نظر و ارائه راهکارهای نوین برای بهبود و توسعه هوشمندسازی در صنعت برق برگزار شد.
در این نشست، پروژه نقشه راه صنعت برق به عنوان یکی از محورهای اصلی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین فعالیتهای هوشمندسازی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و نقش آنها در بهبود زیرساختهای ارتباطی و انرژی مورد بحث قرار گرفت. هوشمندسازی انرژی با استفاده از فناوریهای نوظهور نیز یکی از موضوعات کلیدی بود که به آن پرداخته شد. علاوه بر این، گزارش نظام اپراتورهای هوشمندسازی ارائه شد و چالشها و فرصتهای موجود در این زمینه مورد بررسی قرار گرفت.
در بخش دیگری از این نشست، گزارشی از طرح "هوشمندسازی و تحول دیجیتال" توسط دکتر حسین خسروپور، مدیرکل دفتر توسعه فناوریهای نوین و تحول دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، برای حاضرین ارائه شد. این گزارش به بررسی روندهای نوین در هوشمندسازی و دیجیتالی شدن صنعت برق پرداخت و نقش فناوریهای نوظهور در بهبود کارایی و بهرهوری این صنعت را مورد تأکید قرار داد. خسروپور همچنین به چالشها و فرصتهای پیشرو در مسیر هوشمندسازی و تحول دیجیتال اشاره کرد و راهکارهای پیشنهادی برای غلبه بر این چالشها را مطرح نمود.
سپس دکتر رسولی، مجری طرح پژوهشی «تدوین نظام اپراتورهای هوشمندسازی» به تشریح دستاوردها و نتایج این پروژه پرداخت و ضمن تشریح مسائل و الزامات هوشمندسازی در صنعت برق و مرور برخی تجربیات جهانی به الگوی تأمین مالی، تنظیمگری و مشارکت در هوشمندسازی برق اشاره کرد. وی همچنین افزود: نگاه ما این نبوده که صنعت را چگونه هوشمند کنیم؛ در اصل این نگاه صنعت است مساله محور میباشد. باید در نظر بگیریم هوشمندسازی در صنعت برق در چه سطحی باید انجام شود و این موضوعی است که بشیار اهمیت دارد. رسولی خاطرنشان کرد: در هوشمندسازی برق اسناد زیادی وجود دارد، اما نکته مشترک در بین همه این اسناد، ارتباط حوزه فاوا با هوشمندسازی صنعت برق است. درباره هوشمندسازی در صنعت برق نیز باید این موضوع را عنوان کرد که ظرفیت اقتصادی و برنامه ریزی خوبی در کشور وجود دارد که نیازمند همکاری بین سازمان هایی همچون وزارت ارتباطات و وزارت نیرو است.
در پایان این نشست، افراد حاضر به بحث و گفتگو درباره موضوعات مطرح شده پرداختند و نظرات و پیشنهادات خود را برای بهبود و توسعه هوشمندسازی در صنعت برق ارائه کردند.