نشست علمی "فناوری فریب سایبری" با حضور متخصصان حوزه امنیت برگزار شد
نشست علمی با موضوع "فناوری فریب سایبری" امروز در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. در این نشست، دکتر حسین قرائی گرکانی به بررسی تکنیکهای نوین دفاع سایبری پرداخت.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ نشست علمی با موضوع "فناوری فریب سایبری" امروز در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. در این نشست، دکتر حسین قرائی گرکانی، دانشیار پژوهشکده امنیت، به ارائه مطالبی در مورد تکنیکهای فریب و پنهانسازی در حوزه امنیت سایبری پرداخت.
این نشست که از ساعت ۱۰ تا ۱۱ صبح برگزار شد، به بررسی روشهای نوین دفاع سایبری از طریق استفاده از فناوریهای فریبنده مانند هانیپاتها پرداخت. دکتر قرائی گرکانی در این ارائه به اهمیت استفاده از این تکنیکها برای مقابله با حملات سایبری و بهبود امنیت اطلاعات سازمانها اشاره کرد.
دکتر قرائی گرکانی در ارائه خود با عنوان "فناوری فریب سایبری" توضیح داد که از دوران قدیم، تکنیکهای فریب و پنهانسازی در شکار، بازی، اجرای قانون و حوزههای نظامی مورد استفاده قرار گرفتهاند. افزودن فناوری فریب و پنهانسازی به عملیات سایبری دفاعی، وضعیت موجود در حوزه امنیت سایبری را از عدم تقارن به نفع مهاجم به حالتی تغییر میدهد که به نفع مدافع است.
وی بیان کرد که این استراتژیها از داراییهای فریبنده برای مقابله با حملات و درگیر کردن مهاجمان استفاده میکنند، در حالی که داراییها و دادههای سازمان را پنهان میکنند. یکی از مهمترین ابزارهایی که تاکنون در موضوع فریب سایبری مورد استفاده قرار گرفته، هانیپاتها هستند. هانیپات یک منبع سیستم اطلاعاتی است که بر روی خود اطلاعات کاذب و غیرواقعی دارد و با استفاده از این اطلاعات، سعی میکند فعالیتهای غیرمجاز و غیرقانونی بر روی شبکه را کشف و جمعآوری کند. به زبان ساده، هانیپات یک سیستم یا سیستمهای کامپیوتری متصل به شبکه یا اینترنت است که دارای اطلاعات کاذب بر روی خود میباشد و به عنوان یک تله عمل میکند تا مورد حمله هکرها یا نفوذگران قرار گیرد.
این نشست با حضور جمعی از متخصصان و علاقهمندان به حوزه امنیت سایبری برگزار شد و به بحث و تبادل نظر در مورد چالشها و فرصتهای موجود در این زمینه پرداخت.