پنل تخصصی «نسل پنجم در تحقق متاورس» با حضور نماینده پژوهشگاه ICT

شماره :
46863
آخرین به روزرسانی :
یکشنبه 1402/10/3 ساعت 11:42
دسته بندی
نمایشگاه تلکام؛

پنل تخصصی «نسل پنجم در تحقق متاورس» با حضور نماینده پژوهشگاه ICT

پنل تخصصی «نسل پنجم  در تحقق متاورس» با حضور نمایندگانی از سمت اپراتورهای همراه اول، ایرانسل، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، یک استاد دانشگاه و فعالان حوزه فناوری های نوظهور در نمایشگاه تلکام برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ همزمان با آغاز به کار بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (تلکام 2023)، پنل تخصصی «نسل پنجم  در تحقق متاورس» با حضور نمایندگانی از سمت اپراتورهای همراه اول، ایرانسل، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، یک استاد دانشگاه و فعالان حوزه فناوری های نوظهور در سالن ۱۰-۱۱ نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.

در این نشست به مقوله متاورس که بیانگر دنیایی مجازی و تعاملی است و افراد می توانند از طریق شخصیت های مجازی خود با یکدیگر تعامل داشته باشند و قابلیت ایجاد آن در بستر فناوری های مختلف وجود دارد، پرداخته و در ادامه الزامات فنی و زیرساختی توسعه این محیط بیان شد.

دکتر رضا بحری، مدیر گروه ارتباطات رادیویی ثابت و سیار پژوهشگاه ICT در این نشست به عنوان نماینده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حضور داشت، وی صحبت های خود را با موضوع «متاورس در شبکه های سلولی نوین» ارائه داد و با تأکید بر اینکه باید 5G فراگیر داشته باشیم تا بتوانیم روی آن سرویس فراگیر دهیم، اظهار کرد: در حال حاضر تخصیص طیف فرکانسی مناسب برای توسعه نسل پنجم از هر موضوعی مهم تر است.

دکتر بحری در ادامه ضمن ارائه زیست بوم فناوری متاورس به بیان نگاشت نیازمندی های حداقلی فناوری متاورس با ویژگی های نسل پنجم ارتباطی پرداخت. تحقق متاورس به صورت ملموس برای کاربرِ نهایی نیازمند اتصال گسترده، تاخیر کم، گذردهی بالا و ظرفیت بالا به همراه محاسبات در لبه و بکارگیری هوش مصنوعی در شبکه سلولی است. فناوری ارتباطی نسل پنجم که اکنون مراحل استانداردسازی خود را گذرانده و عملا تجاری سازی شده است، با برآورده کردن حداقل نیازمندی ها،  زیرساخت مناسبی برای تحقق متاورس است.

عضو هیات علمی گروه ارتباطات رادیویی ثابت و سیار در بخش دیگر ضمن بیان چالش های توسعه نسل پنجم ارتباطی در کشور به ارائه دغدغه های مطرح در این زمینه پرداخت. ایشان با اشاره به برگزاری اجلاس جهانی WRC 2023  نتایج مربوط به این اجلاس در زمینه طیف فرکانسی برای نسل پنجم ارتباطی را بطور کلی ارائه کردند. همچنین در ادامه با توجه به ماموریتهای پژوهشگاه در رصد فناوری های نوین، معرفی نسل ششم ارتباطی به همراه ویژگی های کلیدی و سناریوهای کاربردی آن با تاکید بر نیازمندی های متاورس ارائه شد

لازم به ذکر است دکتر بحری در پایان این نشست یاد و خاطره مرحوم پروفسور کامبیز بدیع نیز را نیز زنده نگه داشت.

X