درخشش هوش مصنوعی در بزرگداشت نام یک استاد/ جایزه پروفسور کامبیز بدیع اهدا شد
در آیین افتتاحیه یازدهمین کنفرانس بینالمللی وبپژوهی، نخستین دوره جایزه علمی پروفسور کامبیز بدیع به مقالهای برتر در حوزه هوش مصنوعی اهدا شد؛ این جایزه بزرگداشتی درخور برای یکی از پیشگامان علم و فناوری اطلاعات در ایران بود.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛نخستین جایزه علمی پروفسور کامبیز بدیع ویژه مقالات برگزیده در کنفرانس وب پژوهی، در مراسم افتتاحیه یازدهمین کنفرانس بینالمللی وبپژوهی، به نویسنده مقالهای برگزیده در حوزه هوش مصنوعی اهدا شد.
این کنفرانس در دانشگاه علم و فرهنگ وابسته به جهاد دانشگاهی برگزار شد و در آن، از میان مقالات پذیرفتهشده، سه مقاله به عنوان آثار برتر از سوی کمیته داوری شایسته تقدیر شدند.
جایزه پروفسور بدیع، در کنار گرامیداشت یاد و خاطره یکی از اثرگذارترین چهرههای علمی کشور، فرصتی برای تشویق نسل نوی پژوهشگران در حوزههای مرتبط با هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، بازشناسی الگو و مطالعات میانرشتهای است.
پروفسور کامبیز بدیع از نخستین نخبگان علمی کشور بود که با تحصیل در انستیتو تکنولوژی توکیو و کسب مدارک دکتری و فوقدکتری در حوزه مهندسی برق و الکترونیک با گرایش هوش مصنوعی، پس از بازگشت به ایران، بخش عمدهای از عمر خود را صرف گسترش مرزهای دانش و پژوهش در کشور کرد.
او سالها در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران ) مسئولیتهایی کلیدی همچون مدیر گروه جامعه اطلاعاتی، رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات، معاون پژوهش و توسعه ارتباطات علمی و سردبیری مجله بینالمللی IJICTR را برعهده داشت. افتخارات علمی او شامل عضویت در تیمهای برنده جشنواره خوارزمی، پژوهشگر برتر ملی وزارت ارتباطات، استاد پیشکسوت این وزارتخانه و عضو مدعو فرهنگستان علوم بود.
پروفسور کامبیز بدیع همچنین مؤلف و مترجم چندین عنوان کتاب به زبانهای فارسی و انگلیسی و نویسنده بیش از ۳۰۰ مقاله علمی-پژوهشی در مجلات معتبر داخلی و بینالمللی بود. علاقه و فعالیت او در حوزه مدلسازی شناختی، دانشورزی تمثیلی و توسعه ایدههای نوین در هوش مصنوعی، الهامبخش نسل جوان پژوهشگران کشور بوده و خواهد بود.
وی در تاریخ ۲۹ آذرماه ۱۴۰۲ دار فانی را وداع گفت؛ اما راه و اندیشهاش همچنان در مسیر علم و فناوری ایران زنده و جاری است.
برگزاری این جایزه در چارچوب کنفرانس بینالمللی وبپژوهی، نقطه آغازی بر سنتی تازه برای قدردانی از دانشمندان فقید و هدایت پژوهشگران جوان بهسوی مرزهای نوین علم، بهویژه در عرصه پرشتاب و تحولآفرین هوش مصنوعی است که قرار است بصورت سالیانه تداوم یابد.